تلاش برای جهانی شدن فرش مرندیز
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، دیپلم دارد، و در۵۰ از عمر خود قرار دارد، دارای ۳ فرزند "یک فرزند دختر و ۲ فرزند پسر" می باشد، زهرا جرائمی از روستای مرندیز بجستان است.
به گفته او، پدرش در ۷۰ سال پیش در روستا قالی بافی می کرده است و استادکاری که برای همین منظور به روستا می آید دار قالی را برپا و او و خواهرانش را آموزش می دهد و در ادامه آنها به دختران و خانم های روستا بافت قالی فارسی را آموزش می دهند و این امر سبب گسترش قالی بافی در روستای مرندیز می شود.
او در سال ۹۸، در اجلاس iti که با حضور ۵۰ کشور خارجی در تهران برگزار شد، برای معرفی فرش مرندیز شرکت می کند، در آن زمان تصمیم می گیرد، آرم اجلاس را ببافد و او بعد از ۱۵ روز فرشی در قالب تابلو می بافد و به دبیر اجلاس تقدیم می کند، که این امر موجب شد فرش مرندیز شناخته شود.
این بانوی کارآفرین در آن اجلاس درخواست جهانی شدن برای فرش مرندیز را دارد و او این امر در فروش فرش مرندیز خیلی تاثیر گذار می داند.
این بانوی کارآفرین که اکنون دختر او نیز قالی بافی را بلد است ، می گوید: کودک بودم که پدرم قالیبافی می کرد و در خانه خودمان دار قالی برپا کرد و از سن کودکی در خانه پدری قالیبافی می کردم .
بعد از ازدواج تا زمانی که همسرم بیمار شد، قالیبافی را رها کرده بودم بعد از بیماری همسرم تصمیم گرفتم کارگاه قالیبافی را در منزلم برپا کنم و کار را با دو دار ۱۲ متری شروع کردم، ابتدا دو نفر بودیم و به مرور به ۸ نفر رسیدیم و هم اکنون نیز دو دا ر ۱۲ متری فارسی باف و یک دار قالی بافی ترکی در خانه دارم.
ابتدایی که کار را شروع کردم ۳ میلیون تومان وام در سال ۸۶ از امداد دریافت کردم، بعد از ۵ سال ، ۸ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم و کار را توسعه دادم و کارگاه را بزرگتر کردم.
در سال جاری نیز بعد از سفر به تبریز و بازدید از کارگاههای تولید فرش بافت ترک، تصمیم گرفتم، کارگاه قالی بافی ترکی را به مرندیز بیاورم ، بعد از دریافت آموزش های لازم، با ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات کمیته امداد ، دار قالی بافت ترکی را در منزل برپا کردم و به خانم های روستا علاوه بر آموزش بافت ترکی، می توانند کار کنند و در ادامه برای خود دار قالی با درآمد خیلی بیشتر از فارسی بافی برپا کنند.
او به تاسیس شرکت تعاونی تلاشگران زنان خراسان رضوی با اعضایی بالغ بر ۲۰۰ نفر در سال ۹۵ با حمایت کمیته امداد، اشاره می کند، و می گوید: تاسیس این شرکت موجب جلوگیری از ورود دلالان در بازار فرش مرندیز شد.
در گذشته نخ و نقشه و حتی فروش فرش هارا امداد بر عهده داشت که این بسیار خوب بود به ویژه در بحث فروش که آن را به قیمت بالا در بازار تهران می فروختند .
این بانوی کارآفرین، درآمد بافت فرش را خوب میداند و می گوید: در فروش فرش مشکل داریم، ما دوست داریم تاجر خود فرش را بخرد و پای واسطه ها در میان نباشد.
الان که گره ترکی را آوردم تصمیم دارم این را در مرندیز گسترش دهم و برای افردی که این راه را ادامه میدهند موجب درآمد بیشتر خواهد شد. اگر چه سخت است اما وقتی یاد بگیری کار راحت می شود.
توصیه من به دیگر بانوان کارآفرین این است که از انجام هیچ کاری نباید ترسید، حرکت بسیار مهم است و پشت سر را نگاه نکنند، حرکت کردن بک نوع موفقیت است و اگر من حرکت نمی کردم به اینجا نمی رسیدم..
انتهای پیام