علاقه و ریسک پذیری عامل اصلی در ایجاد بوم گردی/ تسهیلات کمیته امداد راهگشای توسعه اشتغال 

کد :
72958
آخرین به روزرسانی :
19 آذر 1403 - 09:32

از پیشنهاد صفحه «علاقه و ریسک پذیری عامل اصلی در ایجاد بوم گردی/ تسهیلات کمیته امداد راهگشای توسعه اشتغال » به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
دسته بندی
برگزیده
اشتغال و خودکفایی
گفتگو با کارآفرین بومگرد کلاتی:

علاقه و ریسک پذیری عامل اصلی در ایجاد بوم گردی/ تسهیلات کمیته امداد راهگشای توسعه اشتغال 

هادی زیدانلو یکی از اهالی روستای باب رمضان در شهرستان کلات است که به واسطه علاقه خود ، با ایجاد بوم گردی موجب جذب مسافران و معرفی بیشتر روستا به گردشگران ایرانی و خارجی شده است.  

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، داشتن یک شغل پردرآمد از  آرزوهای بشری است که عده ای با بهره مندی از علایق و توانایی های خود، به آن درآمد می رسند و عده دیگر نیز مسیری انتخاب می کنند که فقط حسرت افراد موفق را میخورند غافل از آنکه، خداوند در وجود همه ما استعدادهایی نهفته است که با کشف آن می توانیم ، موفقیت کسب کنیم و فرد مفیدی برای جامعه باشیم.  
هادی زیدانلو یکی از اهالی روستای بابا رمضان شهرستان کلات می باشد که با علاقه و ریسک پذیری اکنون یک بوم گردی ایچاد کرده است و توانسته مسافران زیادی را از شهرها و حتی کشورهای خارجی جذب نماید.  
37 سال دارد و از همان کودکی در زمین پدری خود کشاوری کرد تا اینکه به سربازی می رود و بعد از سربازی چون، کشاوری درآمد قابل توجهی برای او ندارد تصمیم می گیرد تا در مغازه جوشکاری کار کند و ادامه گفتگو:  
من دیپلمه و متاهل هستم ؛ شغل مردم روستا کشاورزی و بیشتر کشت برنج است و من نیز از کودکی در زمین پدرم مشغول به کار شدم تا اینکه به سربازی رفتم، بعد از بازگشت از سربازی تصمیم گرفتم تا شغل با درآمد بیشتری انتخاب کنم ، لذا جوشکاری را انتخاب کردم و بین سالهای 88 تا 98 در جوشکاری کار می کردم تا اینکه به دلیل شرایط جسمی ادامه کار در جوشکاری برای من غیر ممکن شد. 
به واسطه علاقه زیادی که به بحث گردشگری داشتم که این هم به دلیل اینکه دایی من پذیرای مسافران در این روستا بودند و من نقش راهنما را برای آنها ایفا می کردم، تصمیم گرفتم در روستا یک بومگردی جهت پذیرایی از مسافران احداث کنم. با خواهر زاده خودم که بسیار با هم صمیمی هستیم در این خصوص مشورت کردم که یک بوم گردی در روستا ایجاد کنیم و تحقیقات خود را در اینترنت انچام دادیم تا ببینیم آیا از عهده این کار برمی آییم و آیا میتواند برای ما درآمد خوبی داشته باشد . 
باید بگویم؛ روستای ما یک روستای گردشگری با رودخانه پرآب و سرسبز و کوههای بلند است و مسافران زیادی به این روستا می آیند اما به دلیل همجواری روستا با کوه و عدم اجرای طرح توسعه با کمبود زمین مواجه است و در بخشی باغ و بخش دیگر خانه های روستایی  وبخش دیگر کوه است.  
خواهر زاده من طرح کلبه سویسی را به من پیشنهاد داد و چون در مشهد چنین کلبه ای ساخته شده بود به آنجا رفتم و از نزدیک این کلبه را دیدم و تصمیم گرفتم با زمین من و سرمایه خواهرزاده ام دو کلبه سویسی در کنار هم بسازیم . 
بالاخره شروع به ساخت بومگردی کردیم دو کلبه کنار هم ساختیم و واکنون 2 نفر اشتغال زایی مستقیم و می توان گفت اشتغال زایی غیر مستقیم زیاد داشتیم چون گردشگری که به روستا می آید نیاز به لبنیات و محصولات محلی و راهنما دارد و همه اینها یعنی اشتغال زایی غیر مستقیم. 
اطلاعات کلبه ما در سایت بارگذاری شده است و مسافران ما از طریق سایت می تواند کلبه ما را رزرو نمایند و میهمان این کلبه در این روستای زیبا باشند. ما در 6 ماه ابتدای سال به دلیل هوای خوب و گرم میزبان میهمانان زیادی در هر شب هستیم و کلبه ما خالی نیست اما در 6 ماه دوم سال به دلیل سردی هوا و فصل سرما آخر هفته ها میهمان داریم و در مجموع از انتخاب این ایده بسیار خوشحال هستم .  
من در سال 1400 ، مبلغ 100 میلیون تومان تسهیلات از کمیته امداد کلات دریافت کردم که برای ساخت بوم گردی و تجهیز آن مصرف شد و برای ما بسیار مشکل گشا بود. تسهیلات کمیته امداد شاید کم باشد اما به دلیل قرض الحسنه بودن و اینکه بدون سپرده گذاری می توانی تسهیلات دریافت کنی برای شروع یک شغل بسیار خوب است و به نظر من باید فرد نیز از حود جسارت و جرائت به خرج دهد و تلاش کند. 
خیلی دوست دارم کلبه های خود را افزایش دهم اما به دلیل کمبود زمین نمی شود مگر اینکه به سمت باغ ها برویم که امکان پذیر نیست و متاسفانه طرح توسعه در روستای ما اجرا نشده است که نیازمند توجه مسئولین شهرستانی است.  
روستای ما ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری دارد و در این خصوص کمبودهای زیادی دارد از جمله میتوان ایجاد یک رستوران برای مسافران عنوان کرد که من در برنامه های خود دارم و بسیار علاقه مند هستم در این خصوص ورود کنم ولی فقط به دلیل کمبود زمین نمی شود اجرا کرد.  
ریسک پذیری و علاقه مندی در حوزه شغل انتخابی، بسیار مهم است و اگر این دو نباشد نمیتوان توقع موفقیت داشت و من این دو را در خود می بینم و از دیگران هم میخواهم در انتخاب هر شغلی به این دو توجه داشته باشند. شغلی انتخاب کنند که نان داشته باشد و به بخور و نمیر قانع نباشند و تلاش و کوشش کنند.یکی دیگر از کارهای من تغییر کشت زمین کشاورزی از برنج، به تمشک وحشی و تمشک شمال بود که وقتی این کار را انجام می دادم بسیاری حتی من را مسخره می کردند چون دیگران تمشک های وحشی را از زمین خود میکندند تا برنج بکارند و این کار هم نیز با شراکت خواهر زاده ام انجام دادم و این اقدام ما به قدری خوب بود که تمشک در همان زمین به فروش می رسد و هیچی  نمی ماند ودرآمد خوبی برای ما داشته است.

انتهای پیام

بابارجب

 

X
می‌خواهم کمک کنم (واریز آنلاین)