همه ما در زندگی خود، بارها و بارها، با واژه‌های تامل برانگیز فقر و فقیر و مصادیق گوناگون آنها برخورد کرده و چه‌بسا خود نیز در شمول آنها قرار گرفته‌ و طعم آن را چشیده‌ایم. در شرایط کنونی در جامعه با افرادی مواجه هستیم که در تأمین نیازهای اولیه زندگی خود در مانده‌اند، وظیفه انسانی ماست کاری که از دستمان برمی‌آید، انجام دهیم. بدون شک هر یک از ما می‌توانیم در حد توانی که داریم، هر چند اندک هم باشد، به یاری‌رسانی نیازمندان بشتابیم. فقر مسئله‌ای است که در اسلام نیز بسیار به آن پرداخته شده است و از همان آغاز دغدغه رفع این معضل بزرگ در ذهن مسئولان جامعه اسلامی بوده است. 

در کشور ما نیز در اصل ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به ریشه‌کن کردن فقر تأکید شده است. در بخشی از این اصل آمده است:

برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه‌کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادگی او، اقتصاد جمهوری اسلامی براساس ضوابط زیر استوار می‌شود:

الف) تأمین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه؛

ب ) تأمین شرایط و امکانات برای ایجاد اشتغال کامل.

علیرغم پیشرفت‌های روزافزون بشر در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، تعداد افراد فقیر و تنگدست که در تأمین معاش خود درمانده‌اند، بالا بوده و سامانه‌های اقتصادی حاکم بر کشورها در حل این مشکل پیچیده و سخت درمانده‌اند.

کمیته امداد امام(ره) بر اساس وظایف خود و اصل ۴۳ قانون اساسی کشور، برنامه جامعی برای مبارزه با فقر و محرومیت و دستگیری از نیازمندان و مستمندان جامعه و یاری‌رسانی به این قشر از جامعه تحت عنوان طرح مددجویی تدارک دیده است. در این طرح افراد نیازمند بسته به عواملی چون فقدان سرپرست، از کارافتادگی سرپرست، معلولیت سرپرست و بیماری سرپرست یا استیصال و درماندگی پس از طی فرآیند شناسایی و برحسب نوع نیازمندی، مورد حمایت مستمر  یا موردی کمیته امداد امام(ره) قرار می‎گیرند. سیاست اصلی کمیته امداد امام(ره) در این حمایت‌ها، توانمندسازی و خودکفایی مددجویان و خروج از چرخه نیازمندی است.

 

زمینه‌های ارائه خدمت در طرح مددجویی:

  • پرداخت کمک معیشت؛
  • یاری‌رساندن به تشکیل خانواده و مقوله ازدواج؛
  • پرداخت وام قرض الحسنه؛
  • ارائه مساعدت موردی؛
  • کمک به پرداخت اقساط معوقه وام‌های دریافت شده؛
  • تسهیلات سربازی به فرزندان خانواده؛
  • معافیت‌های قانونی؛ 
  • پرداخت شهریه دانشجویی به فرزندان دانشجوی خانواده؛
  • پرداخت اجاره مسکن؛ 
  • تامین لوازم ضروری زندگی؛
  • پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی و ارائه فعالیت‌های فرهنگی به دانش‌آموزان از قبیل تامین پوشاک، لوازم التحریر، ایاب و ذهاب، تقویت بنیه تحصیلی، پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان نخبه و دارای استعداد برتر، پرداخت کمک‌هزینه شرکت در کلاسهای کنکور و راهیابی به دانشگاه.

جامعه هدف: 

الف) خانواده‌های باسرپرست زن: فوت شوهر، همسر متارکه، مفقودی، متواری، مطلقه، همسر سرباز و دختران مجرد خود سرپرست؛

ب )خانواده‌های باسرپرست مرد؛ به دلیل از کار افتادگی سرپرست خانواده، سالمندی یا عدم بضاعت مالی، کارگران، کشاورزان و دامداران فصلی، خانواده‌های معتاد بی‌بضاعت.

شرایط بهره‌مندی از خدمت: 

احراز استحقاق و نیازمندی توسط کارشناسان کمیته امداد امام(ره) و بر اساس دستور العمل‌های موجود.

شرایط لازم برای پایان حمایت:

خروج از شرایط نیازمندی و تغییر در وضعیت اقتصادی خانواده به دلایلی چون خودکفایی و ایجاد اشتغال پایدار با درآمد مکفی، ازدواج مجدد و... 

آخرین به روزرسانی: 1400/11/09 - 15:39