بنیاد حیات
هدایت صفری قائم مقام بنیاد حیات و سرپرست معاون تجهیزمنابع و توسعه زیرساختهای اشتغال |
علیرضا پیران مدیرکل مجامع، مالی، اداری و امور عمومی |
مهدی روحالهی معاون توسعه مشاغل مدیرعامل بنیاد حیات |
|
ماموریتها :
۱- مقدمه
کمیته امداد امام خمینی(ره) براساس اندیشه و تفکر دینی بنیانگذار انقلاب اسلامی و به تدبیر ایشان با هویتی دینی، مردمی، جهادی، عامالمنفعه و غیرانتفاعی تأسیس شد تا پیامآور فرهنگ احسان، ایثار، انفاق و نیکوکاری در جامعهی اسلامی بوده و ضمن زدودن غبار فقر از کشور، روحیه غیرت و کرامت انسانی را در حمایت از محرومان حفظ و تقویت نماید.
این نهاد مفتخر است طی سالیان اخیر براساس تکالیف تعیین شده در چارچوب اسناد بالادستی (قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اساسنامه نهاد، قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، سیاستهای کلی اشتغال، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری(دامه عزه) و ...) برنامههای توانمندسازی اقتصادی مددجویان را با محوریت اشتغال بهعنوان اصلیترین راهبرد در مبارزه با فقر، مبتنی بر فرآیندی گامبهگام با استفاده از تجارب گذشته، مطالعات تطبیقی مدلهای رایج در سایر کشورهای جهان و ابتکار و خلاقیت متخصصین ایرانی در چارچوب الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تدوین و اجرا نماید، به نحوی که الگوی کمیته امداد امام خمینی(ره) در اشتغال هم اکنون به عنوان چارچوبی علمی، نوین و کاربردی مورد توجه محافل علمی و سیاستی داخلی و خارجی قرار گرفته است. این الگو با رویکردی تحولی- جهادی بر سه راهبرد استوار است:
الف. توسعه مشارکت فعالان کسب و کار (با محوریت بکارگیری کارآفرینان حرفهای کشور و جلب همکاری خیرین کارآفرین، جهادگران کارآفرین، مراکز نوآوری، پارکهای فن آوری، شرکتهای دانش بنیان، مراکز آموزشی فنی و حرفه ای، شرکتها و کارخانههای متوسط و بزرگ، اصناف، صنایع خرد، شهرکهای صنعتی، مراکز مشاوره شغلی و ...)،
ب. توسعه زنجیرههای ارزش منتخب ( با اولویت زنجیرههای ارزش موثر در اقتصاد ملی و متناسب با زیست بوم اقتصادی امداد در بخشهای صنایع دستی، فنآوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع اسباب بازی، کشاورزی، دامپروری و ...)،
ج. پیگیری بهبود فضای کسب و کار (در دو بخش خرد: کمک به بازاریابی و فروش، تعامل با موسسات مالی و اعتباری، ایجاد صندوق ضمانت و صندوق پوشش ریسک و کلان: مطالبه بهبود فضای کسب و کار در سطح ملی).
موفقیت نسبی رویکرد جدید اشتغال امداد امام(ره) باعث شده امیدهایی برای رفع معضل بیکاری در کشور براساس این چارچوب با محوریت دو کلان پروژه هدایت و راهبری شغلی شکل بگیرد. به همین سبب هم اکنون شعار ذیل به عنوان راهنمای اصلی در کانون مفهومی اشتغال امداد قرار گرفته است:
«اشتغال امداد، الگوی اسلامی ایرانی رفع بیکاری در کشور»
نتیجه اقدامات صورت گرفته، بحمدلله اجرای بیش از ۱,۵ میلیون فرصت شغلی مستقیم از بدو فعالیت تا پایان سال ۱۳۹۵ و بیش از ۴۹۳ هزار فرصت شغلی مستقیم طی سه سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ (براساس الگوی جدید) بوده است.
در همین راستا ضمن معرفی برنامه ها و الگوی اشتغال این نهاد، اهم اقدامات و دستاوردهای مربوط به سال اول مسئولیت جناب حاج آقای بختیاری از تاریخ ۰۱/۰۵/۱۳۹۸ لغایت ۰۱/۰۵/۱۳۹۹ به شرح ذیل جهت استحضار تقدیم میگردد.
۲- اهداف برنامه اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره)
۲-۱- تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی.
(با تاکید بر تقویت تولید ملی، توسعه اشتغال، مردمی کردن اقتصاد، دانش بنیان کردن اقتصاد، عدالت محور کردن اقتصاد)؛
۲-۲- رفع فقر، توسعه عدالت اقتصادی و اجتماعی و ارتقاء بنیه معیشتی خانوادههای تهیدست.
۲-۳- صیانت و تحکیم نهاد خانواده و احیای عزت و کرامت فردی و خانوادگی در جامعه.
۲-۴- ترویج و نهادینه کردن فرهنگ و ارزشهای اسلامی تولید، کار و جهاد اقتصادی در جامعه.
۳- اسناد بالادستی و سیاستهای کلان در بخش اشتغال
۳-۱- بندهای ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی.
۳-۲- سند چشم انداز بیست ساله کشور (ویژگی های جامعه ایران اسلامی).
۳-۳- سیاستهای ابلاغی و منویات مقام معظم ره در خصوص اشتغال، اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و ... .
۳-۴- بند ۳ اساسنامه امداد(وظایف نهاد).
۳-۵- قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور.
۳-۶- سیاستهای اشتغال امداد ابلاغی از سوی هیات امناء.
۳-۷- برنامه پنج ساله ششم توسعه امداد.
۴- جامعه هدف برنامه اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره)
جامعه هدف در برنامه اشتغال امداد، خانوادههای تهیدست مستعد اشتغال هستند. این جامعه به دو گروه تقسیم میشوند:
گروه اول: خانوادههای دریافت کننده خدمات معیشتی (مستمری)
گروه دوم: سایر خانوادههای نیازمند که مستمری دریافت نمیکنند (موسوم به تک و چند خدمتی).